Vrelo Bosne
Vrelo Bosne je izvor u centralnoj Bosni i Hercegovini. Izvor je rijeke Bosne, i jedan od najpoznatijih obilježja Bosne i Hercegovine.
71 000 Sarajevo
 
Etno selo “Stanišići”
osnovano je 2003. godine, zahvaljujući inspiraciji Borisa Stanišića. Više od nekoliko godina on je putovao po srpskim selima srednje Bosne u potrazi za starim kućama i predmetima koji će sačuvati predstavu o jednom vremenu i kulturi življenja sa kraja 19. i početka 20. vijeka. Rezultat je autentično planinsko selo u sred semberske ravnice.
76300 Bijeljina
 
Prokoško Jezero
Glečerskog je porijekla i u njemu se zadržao triton (salamander), vrlo rijetka endemska životinjica, koja živi samo u najčišćim vodama. Jezero je poribljeno, a ljeti omogućava ugodno kupanje. Uz jezero su prilegle stočarske kolibe, u kojima se mogu dobiti pravi domaći specijaliteti (sir, kajmak, pita, hljeb ispod saća).
71270 Fojnica
 
Sarajevo - Baščaršija
Baščaršija je stara Sarajevska čaršija i historijski i kulturni centar grada. Baščaršija je izgrađena u 15. vijeku kad je Isa-beg Ishaković osnovao cijeli grad.
71 000 Sarajevo
 
Mostar
Mostarski Stari most je izgrađen od kamena tenelija. Luk je dug skoro 29, a visok 20, metara, savijen blizu sniženog polukruga. Karakterističan je po tankom i elegantnom obliku.
88000 Mostar
 
Plivska jezera
Svega par kilometara od Jajca, u prirodnom ambijentu, nalaze se Veliko i Malo Plivsko jezero. Ova jezera pružaju raznolike mogućnosti za rekreaciju.
70101 Jajce
 
Kastel, Banja Luka
Banja Luka je grad u zapadnom dijelu Bosne i Hercegovine, smješten na rijeci Vrbas. Po veličini je drugi grad u cijeloj BiH, a mnogi ga smatraju jednim od njenih najljepših gradova.
78 000 Banjaluka
 
Nacionalni Park Sutjetska
Sutjeska spada među najstarije parkove u Bosni i Hercegovini. Tu se nalazi i posljednja prašuma u Evropi Perućica.
73 311 Tjentište
 
Jahorina
Jahorina nudi sve vidove smještaja: hoteli, apartmani, vikendice koji se uglavnom nalaze blizu skijaških staza. Na olimpijskoj ljepotici nalazi se veliki broj ekskluzivnih hotela kojima je cilj da gostima ponude udobnost, domaćinski ambijent.
73 000 Sarajevo
 
Bjelašnica
Bjelašnica je uz Jahorinu, Vlašić, Kupres i Blidinje jedan od vodećih i najviših ski centara u BiH.
71000 Sarajevo
 
Travnik - Stari grad
Grad Travnik se nalazi u velikoj Lašvanskoj dolini, koja povezuje dolinu rijeke Bosne i kanjon Vrbasa. Obiluje starim građevinama iz doba Otomanskog carstva.
72 270 Travnik
 
Dobojska tvrđava Gradina
Tvrđava i varoš imenom Doboj nalaze se u sjevernoj Bosni na prostoru jedne široke geografske zone pobrđa, preko koje planine Balkana blago padaju u nizije Panonije.
 
Etno Selo Međugorje
Ovo je jedinstveni hotelskoturistički kompleks, kojeg sačinjavaju restoran Herceg, hotel i zaselak s 10 kamenih kuća. Tu se nalazi, trgovački dio s desetak trgovina sa tradicionalnim domaćim proizvodima.
88269 Međugorje
 
Kravice
Najstariji muzej u Bosni i Hercegovini, osnovan 1884. godine, smješten je nedaleko od Ljubuškog u Franjevačkom samostanu na Humcu. U muzeju se nalazi jedna od najljepših kolekcija drevnih relikvija koje su pronađene u neposrednoj okolini samostana.
88320 Ljubuški, Kravice
 
Una – Regata Sport Bijeli
Rafting na Uni. Dugogodišnji rad, trud i iskustvo doprinijelo je da zadovoljni posjetioci doĎu ponovo. Pružamo uzbudljiv odmor uz ljepote rijeke Une i okoline, uz razne sportske aktivnosti na vodi kako u raftingu tako i u kursevima kajaka i plivanja, takoĎe bogatoj odličnoj domaćoj kuhinji bosanskih specijaliteta.
77000 Bihać
 
Kamp Tara Raft
Nalazi se na magistralnom putu Foča – Nikšić 20 km udaljen od Foče i odlikuje se velikim smještajnim kapacitetima, pogodnim za veće grupe turista...
73 300 Foča
 
Eko Kamp Ljekarice
Želi da modernog čovjeka vrati prirodi. Centar nudi široku ponudu namjenjenu aktivnom odmoru.
70101 Prijedor, Lončari
 
Rekreacijski centar Brusnica
Nudi široku paletu aktivnosti; tradicionalnih starinskih jela, natjecanja u kulinarskim vještinama, predstavljanje starih običaja i sportova, druženje lovaca, ribolovaca, pčelara, ljubitelja životinja, ženskih i eko udruga, bikera, plesne i party večeri, te zimski i ljetni aktivni odmor za školsku djecu.
71270 Fojnica
 
Aduna Kamp Orljani
Kamp Orljani smješten uz hotel Ada i restoran Sunce, okružen bujnom vegetacijom, kapaciteta 100 kamp jedinica i vlastitom plažom, omogučava posjetiocima uživanje u ekološki čistoj prirodnoj sredini. Kamp je u potpunosti osvjetljen, sa priključcima za struju, a u sklopu sanitarnog čvora su: toaleti, tuš kabine kao i natkriveni kuhinjski prostor.
77000 Bihać
 
Banja Vrućica, Teslić
Ljekovita Banja koja pomaže pri liječenju i rehabilitaciji različitih oboljenja, prije svega kardiovaskularnih.
74273 Teslic
 
Nacionalni park Kozara
Smještena izmeĎu rijeka Une, Save, Sane i Vrbasa, ovih 3.375 hektara guste šume i valovitih livada su dobili nadimak Zelena ljepota Krajine.
79001 Prijedor
 
Hajdučke vode
Sportsko rekreativni centar sa čistim izvorima na vrhu Borja planine, na putu izmeĎu Banja Luke i Teslića.
74270 Teslić, Borja
 
Gradina, Tešanj
Tešanj je naselje i središte istoimene općine u Bosni i Hercegovini. Gradina spada među najznačajnija utvrđenja u BiH i dobro je obnovljena.
74260 Tešanj
 
Park prirode Hutovo blato
Prirodna svojstva područja Parka prirode Hutovo blato, osebujnost tog jedinstvenog područja, zaslužuju punu pozornost naših posjetitelja.
88300 Čapljina, Karaotok
 
Tvrđava Vranduk
Stari grad u Vranduku pripada tipu brdskog utvrđenja. Tvrđava je, i pored kasnijih prepravki, sačuvala izvorne oblike, koji podsjećaju na rana rješenja europskih utvrđenja
72000 Zenica
 
Turističko naselje Ada
Ustikolina Oaza mira i tišine su riječi kojima se najlakše može opisati mjesto u kome se nalazi Turističko naselje Ada, riječni otok na Drini. Ovaj prekrasni ambijent pruža ugodan boravak, posebno onima koji su željni mira i tišine.
73000 Goražde
 
Tekija
Ovu regiju karakterizira raznolikost njenih nadzemnih i podzemnih voda. Izvorište Bune je jedno od najvećih i zasigurno najljepših u Evropi.
78201 Tekija Blagaj
 
© Copyright 2015 - 2018 Sva prava zadržana. nadji.ba - jednostavno nadjes!